De kijk van onze experts op de wereldeconomie en de financiële markten.
ABN AMRO
ABN AMRO
'Thuisblijfaandeel’ stelt teleur

De aandelenmarkten stonden de afgelopen week iets meer onder druk. Met de snel oplopende coronabesmettingen wereldwijd wachten veel beleggers liever af wat er verder gaat gebeuren. Dat geldt in nog sterkere mate nu de Amerikaanse verkiezingen voor de deur staan.

Vlog: Judith Sanders over
Vlog: Judith Sanders over

In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen duurzaam gaan beleggen. Maar: hoe duurzaam is die duurzame portefeuille nou eigenlijk écht? De bewijslast is nu te vinden in onze duurzaamheidsrapportage. Judith legt het u uit.

Verkiezingen in tijden van corona

De Amerikaanse verkiezing is er een van de lange adem. Er is veel onrust geweest sinds het begin van de presidentiële race toen Joe Biden de kandidaat werd om de strijd aan te gaan met president Trump. In het marktcommentaar leest u meer over de stand van zaken en de eventuele impact van de verkiezingsuitslag.

Nog één troef voor de Fed
Nog één troef voor de Fed

Beleggers die hoopten dat negatief rentende Duitse Bunds en andere (staats)obligaties als risicobuffer zouden fungeren, zijn deze coronaperiode bedrogen uitgekomen. Beleggers in Amerikaanse staatsobligaties (‘US Treasuries’) en daaraan verwante leningen zat het daarentegen wel mee.

AEX doet een stapje terug

Deze week heeft de AEX een stapje terug gedaan. Bedrijfscijfers waren goed, maar het positieve sentiment was de weken daarvoor iets te ver doorgeschoten. Daarnaast zijn er met de tweede coronagolf, de Amerikaanse verkiezingen en een eventueel nieuw Amerikaans steunpakket wat onzekerheden.

Olie en gas na de verkiezingen

Steeds meer ogen richten zich op de aanstaande verkiezingen in de VS. Zo kan de uitslag impact hebben op geplande investeringen in duurzame energie, het beleid rond schalieolie en -gas en het verwachte buitenlandbeleid van de VS onder de loep, gesteld dat Joe Biden president wordt.

Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Hulp nodig?
Bekijk op de pagina Service en Contact hoe we u kunnen helpen.
Afmelden | Service & Contact | Disclaimer | Privacy en cookies
Let op! Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Geef nooit uw persoonlijke of financiële gegevens, wachtwoorden of codes op een website waar u via een e-mail terechtkomt. Ook zal ABN AMRO u nooit vragen via een link in een e-mail een betaling uit te voeren. Als u in een e-mail klikt op een link, controleer dan altijd eerst of u echt op een website van ABN AMRO uitkomt. Ga voor meer informatie of het melden van een verdachte e-mail naar: abnamro.nl/veiligheid .

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze e-mail, ga dan naar abnamro.nl/contact. Om er zeker van te zijn dat de e-mails van ABN AMRO goed aankomen, voeg ons e-mailadres toe aan uw adresboek of safe list. Deze e-mail is afkomstig van ABN AMRO Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr 34334259.