De kijk van onze experts op de wereldeconomie en de financiële markten.
ABN AMRO
ABN AMRO
Wanneer moet ik instappen?

Wat is het beste moment om uw eerste belegging te doen? Met wachten tot de koersen flink dalen, mist u wellicht kans op rendement.

Een (nog) betere belegger worden?
Een (nog) betere belegger worden?

Maakt u al gebruik van onze fundamentele (aandelen)opinies en de technisch analyses in Mijn Dealingroom? Ontdek dan nu de mogelijkheden van deze methodes.

De bodem bereikt?

Na de leegloop van vorige week probeerde de markt deze week weer op te krabbelen. De S&P 500 won in eerste instantie 1,6% en de Stoxx 600 in Europa klom met 1,9%. Ook lijkt de Chinese economie te stabiliseren, waardoor de problematiek in de keten moet afnemen. Als gevolg schoot de olieprijs 4% omhoog.

Beleggingsstrategie: Toenemende zorgen
Beleggingsstrategie: Toenemende zorgen

Stijgende inflatie, renteverhogingen en recessieangst hebben onrust veroorzaakt op de wereldwijde financiële markten. Inspelend op wat er mogelijk nog komen gaat, verlaagt ABN AMRO het risico in aandelen- en obligatieportefeuilles.

Centrale banken in lastig parket
Centrale banken in lastig parket

De obligatiemarkten maakten opnieuw duidelijk hoe lastig het laveren is voor centrale banken. De buitensporige inflatie de kop indrukken is én blijft ongetwijfeld de belangrijkste prioriteit, maar ondertussen wakkeren de geopolitieke risico’s (zoals de gasleveringen) de angst voor een recessie aan.

Dramatisch eerste half jaar

In aanloop naar het cijferseizoen is de hamvraag wat de impact is van de hoge inflatie voor de winstontwikkeling, winstmarges en verwachtingen van bedrijven. Tot die tijd bepalen inflatie- en recessie-angst de toon op de markt. Zo sloot de AEX het eerste half jaar af met een daling van 17,4%.

Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Hulp nodig?
Bekijk op de pagina Service en Contact hoe we u kunnen helpen.
Afmelden | Service & Contact | Disclaimer | Privacy en cookies
Let op! Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Geef nooit uw persoonlijke of financiële gegevens, wachtwoorden of codes op een website waar u via een e-mail terechtkomt. Ook zal ABN AMRO u nooit vragen via een link in een e-mail een betaling uit te voeren. Als u in een e-mail klikt op een link, controleer dan altijd eerst of u echt op een website van ABN AMRO uitkomt. Ga voor meer informatie of het melden van een verdachte e-mail naar: abnamro.nl/veiligheid .

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze e-mail, ga dan naar abnamro.nl/contact. Om er zeker van te zijn dat de e-mails van ABN AMRO goed aankomen, voeg ons e-mailadres toe aan uw adresboek of safe list. Deze e-mail is afkomstig van ABN AMRO Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr 34334259.